Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

САЩ убиват хора по метаданни


Drone
Само номерът на мобилния телефон е достатъчен, заподозряният човек да бъде локализиран и убит (ако носи мобилен телефон със себе си). Полезна информация са също E-Mail-адреси, MAC-адреси, домашен адрес, къде пазарува често, с коя кола пътува и с кого се среща. Всяка информация помага за локализиране на целта и насочване на ракетите на безпилотните самолети. За събиране телефонните номера на хората в далечни държави, помагат бежанци, които кооперират с разузнаването.

Кампанията по събиране на телефонни номера на хората все повече се усилва. Google от няколко години регистрира нови Account само срещу отдаване номера на мобилния си телефон. А на регистрирани в миналото безплатни E-Mail, периодически притиска потребителите да отдадат номера на телефона си, за да "защители" акаунта си. Същото се наблюдава и при уебсайтове с висока посещаемост - за запознанства или за безплатни обяви, например "olx.bg", "imot.bg".

Често заподозряния човек е в компанията на други хора, а и алгори­тмите понякога грешат и безпилотните самолети убиват и невинни хора - така наречените колатерални щети.

Copyright:www.backdoornews.com


"We kill people based on metadata." Michael Hayden
"Ние убиваме хора въз основа на метаданни." Майкъл Хейдън

Това заяви бившият шеф на NSA Michael Hayden 📺, предаде на 06.11.2015 г. първа програма на немската телевизия ARD. С това той потвърди изказването на Brandon Bryant - бивш американски пилот на дрони. Brandon Bryant заявява пред 'Norddeutscher Rundfunk' и 'Süddeutsche Zeitung', и че "без Германия, цялата война с дронове на САЩ, не би била възможна".

Известно е, че САЩ използват военната база в Ramstein/Rheinland-Pfalz за полетите на 'Predator', 'Reaper' и 'Global Hawk' в Азия, Африка и къде ли не още по света, да избиват заподозряни хора. Самите безпилотни самолети, според твърдения на американците, се управляват от оператори пред монитор с джойстик в ръка от САЩ. Техническото развитие вече е достигнало до там, дроните да могат автономно да откриват цели, според заложените в тях алгоритми и да ги обстрелват.

Целите, по които дронът насочва ракетите от 10.000 метра височина, се изчисляват с помо­щта на алгоритми. Използват се „шаблони на поведение”. От потока метаданни се съставят определени профили на хора, и често в качеството на признак за разпознаване е мобилният те­лефон или SIM-картата. Допълнителни метаданни са например кой на кого и откъде пише SMS, с кого често е в близост, или по-точно с чий мобилен телефон често е в близост.

Основавайки се на тези данни, с помощта на заложени алгоритми, математически се изчислява вероятността – кой би могъл да е вреден за американската външна политика. Още от 2010 г. е из­вестно, че често дори имената на жертвите не са известни, а има само метаданни. За някои шпионирането означава принуждаване към определено поведение, за други шпионирането означава смърт. За умствено ограничените, шпиониране дори не съществува, а е само конспирация. Ако някой спомене за шпиониране, тъпанарите с надсмешка му отговарят: "Кой се интересува от мен, аз няма какво да крия".

Германия започна съдебно производство срещу шпионирането на САЩ - NSA-Untersuchungsausschuss, вследствие разкритията на Едуард Сноудън и през октомври 2015 г. бившия оператор на безпилотни самолети Brandon Bryant, разказа пред следствието, как американците насочват оръжията си по мибилните телефони на жертвите.

По думите на Brandon Bryant, американците използват специално за целта конструиран уред, наречен Gilgamesh, който е монтиран под безпилотния самолет и имитира GSM-клетка. В тази лъжлива GSM-централа, мобилните телефони на хората се включват. Когато GSM-клетката на безпилотния самолет открие номера на SIM-картата на заподозряния човек, дронът започва да кръжи над обекта, при което го локализира с точност до няколко метра. Всъщност локализация само чрез GSM, до колкото е известно, е с точност 20-30 метра радиус. Което означава, че ако жертвите не носят със себе си смартфон с GPS, то насочването на американските ракети няма да е прецизно и ще нанесе огромни колатерални щети.

Тази практика на САЩ се потвърждава и от портала "The Intercept", който неотдавна публикува списък с номера на SIM-карти - цели на американските дрони. С тези телефонни номера, американците се сдобиват от немското разузнаване, както и от разузнаването на останалите си васали.

Най-късно сега би трябвало и на умствено ограничените хора да им стане ясно, защо когато попитат за някоя стока в магазин, продавача дружелюбно им предлага да запише телефонния им номер, за да им съобщи, дали стоката може да я достави. Или когато си записват час при лекар-специалист, медицинската сестра дружелюбно иска да запише телефонния им номер. Или когато обменят валута в банка, във формуляра трябва да попълнят телефонния си номер. И най-накрая, защо Facebook и Google толкова настояват, потребителите да защитят акаунта си с номера на мобилния си телефон.


Още по темата:

Взлом на бордкомпютър на кола 🖥️

Роботи-убийци

САЩ откриха магазини за храна срещу легитимиране


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени